Bodegas Ponce Manchuela La Xara Garnacha 2022345678901
- Koop 12 voor €11,91 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
Van pionier Juan Antonio Ponce | |
Mineralig, elegant en rijkgeschakeerd | |
Heerlijk bij kalfsvlees of gevogelte |
omschrijving
Zo rustiek als het imago van obscure wijnstreek Manchuela, zo verfijnd en elegant is de wijn die Juan Antonio er maakt. Hij is dan ook niet de eerste de beste wijnmaker. Al op jonge leeftijd studeerde hij af als oenoloog, om vervolgens ervaring op te doen als rechterhand van de beroemde Spaanse wijnmaker Telmo Rodiguez. Ook verdiepte hij zich in de biodynamie en de vin nature-beweging.
Juan Antonio’s onbetwiste specialiteit is de weerbarstige bobaldruif, maar hij maakt ook schitterende wijnen van andere lokale druiven, zoals albilla, moravia agria en garnacha. Dat doet hij op een natuurlijke wijze: Juan Antonio oogst met de hand, vergist met behulp van druifeigen gisten, wekt met lage doses sulfiet en filtert en klaart zijn wijnen niet.
Deze geweldige La Xara is een pure Garnacha. De druiven zijn afkomstig uit een tien hectaren tellende, veertig jaar oude wijngaard. De stokken staan op een bodem van klei, kalk en graniet en worden niet geïrrigeerd. Juan Antonio plukt de druiven relatief vroeg, zodat hij een elegante garnachastijl kan maken, met sappig fruit en frisse zuren.
Eenmaal geoogst en vergist rijpt de wijn zeven maanden in houten vaten van Frans eiken. Het levert een bijzondere, rijkgeschakeerde rode wijn op, met een onmiskenbaar mediterraan, maar tegelijkertijd bijna on-Spaans verfijnd karakter. La Xara is delicaat, mineralig en terroirgetypeerd, met puur, sappig fruit en tonen van peper en laurier. Een unieke wijn, het ontdekken meer dan waard!
Juan Antonio’s onbetwiste specialiteit is de weerbarstige bobaldruif, maar hij maakt ook schitterende wijnen van andere lokale druiven, zoals albilla, moravia agria en garnacha. Dat doet hij op een natuurlijke wijze: Juan Antonio oogst met de hand, vergist met behulp van druifeigen gisten, wekt met lage doses sulfiet en filtert en klaart zijn wijnen niet.
Deze geweldige La Xara is een pure Garnacha. De druiven zijn afkomstig uit een tien hectaren tellende, veertig jaar oude wijngaard. De stokken staan op een bodem van klei, kalk en graniet en worden niet geïrrigeerd. Juan Antonio plukt de druiven relatief vroeg, zodat hij een elegante garnachastijl kan maken, met sappig fruit en frisse zuren.
Eenmaal geoogst en vergist rijpt de wijn zeven maanden in houten vaten van Frans eiken. Het levert een bijzondere, rijkgeschakeerde rode wijn op, met een onmiskenbaar mediterraan, maar tegelijkertijd bijna on-Spaans verfijnd karakter. La Xara is delicaat, mineralig en terroirgetypeerd, met puur, sappig fruit en tonen van peper en laurier. Een unieke wijn, het ontdekken meer dan waard!
Drinken bij
Elegante, lichtkruidige rode wijn om zo te drinken, of te combineren bij salade van pasta, kalfsrolletjes met knoflook en salie of jonge, harde kazen.
Proefnotitie
Licht robijnrode wijn met een pure en geraffineerde geurexpressie van rode kers, bosaardbei, laurier en munt. De smaak is lichtvoetig en finesserijk met rijp rood fruit, een opwekkende frisheid en fijne, gepolijste tannines. De afdronk waaiert mooi uit met nuances van peper en toast.
Houdbaarheid
Nu op dronk en houdbaar tot 5 à 6 jaar na de oogst.
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review