Bodegas Raul Perez Bierzo La Vizcaína La Vitoriana 2022
- Koop 12 voor €26,86 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
- Klantenservice from 09:00 to 17:00
Van visionair wijnmaker Raúl Pérez | |
Uit La Vitoriana, de mooiste cru van Valtuille | |
Jong prachtig bij gegrild vlees, gerijpt perfect bij wild |
Mencia & Bastardo
Dieprood van kleur, verfijnd van geur met florale nuances, kruiden, vuursteen en wat eikenhout. De elegante smaakstructuur eindigt aromatisch met milde tannine. Complexe rode wijn, jong gedronken prima bij kruidig lams- of rundvlees; na enkele jaren heerlijk bij wild.
Raul perez met zijn mooie wijnen uit Bierzo
Als er iemand is die het unieke terroir van Bierzo op de kaart heeft gezet, is het wel Raúl Pérez. In zijn geboortedorp Valtuille de Abajo maakt hij naast zijn iconische Ultreia-reeks ook deze schitterende serie La Vizcaína. Het zijn de bottelingen van de crus rondom Valtuille, stuk voor stuk van tenminste 50 jaar oude stokken.
La Vitoriana wordt beschouwd als de mooiste cru van Valtuille. De wijngaard is aangeplant in 1890 en telt in totaal zo’n vier hectare, waarvan 1,8 in bezit is van Raúl. La Vitoriana heeft een compacte kleibodem en is beplant met voornamelijk mencia en bastardo plus een mix van garnacha tintorera, doña blanco en palomino.
Het vinificatieproces is in grote lijnen gelijk voor alle wijnen uit de La Vizcaína-serie. Na de oogst volgt een vergisting met hele druiventrossen in eikenhouten vaten. Karakteristiek is de vrij lange schilinweking die Raúl de wijn erna geeft, wel zo’n zestig tot negentig dagen. Hierna rijpt de wijn nog een jaar in gebruikte houten vaten. Botteling vindt plaats zonder filtering of klaring.
Het eindresultaat laat zich moeilijk in woorden vatten. Puur, intens, krachtig en ragfijn tegelijk. Een werkelijk schitterende Mencia-blend, die u absoluut moet ervaren. Drink ‘m tussen twee en tien jaar na de oogst, bij voorkeur bij een mooi vlees- of wildgerecht.
Druif: | Mencia, Bastardo |
Land: | Spanje |
Wijnstreek: | Bierzo |
Flesafsluiting: | Kurk |
Alcohol: | |
Smaak: | soepel & verfijnd |
Houtrijping: | Na de oogst volgt een vergisting met hele druiventrossen in eikenhouten vaten. Karakteristiek is de vrij lange schilinweking die Raúl de wijn erna geeft, wel zo’n zestig tot negentig dagen. Hierna rijpt de wijn nog een jaar in gebruikte houten vaten |
Wat vinden wij?: | Jacq: verfijnd van geur met florale nuances, kruiden, vuursteen en wat eikenhout. De elegante smaakstructuur eindigt aromatisch met milde tannine. |
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review