Camino de Caza Almansa Tintotorera-Monastrell 2021
- Koop 12 voor €9,80 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
volle wijn met een smeuïge, rijke smaak | |
14 maanden rijping in eikenhouten vaten | |
de perfecte én betaalbare wijn | |
geweldig bij wild en kruidige gerechten |
Monastrell x Garnacha tintorera
Volrode wijn met een krachtig aroma van vanille, rijp rood fruit en een lichte kruidigheid. De smaak zet geurig en rond in en eindigt met een soepele afdronk, zachte tannine eikenhout.
Caza Almansa tinto
Een goede begeleider van wildschotels en kruidige gerechten moet krachtig zijn. Met volle, rijpe tannines, om sauzen met een uitgesproken smaak goed aan te kunnen. Ook de geurintensiteit is belangrijk, want die bepaalt in sterke mate de lengte en kwaliteit van de afdronk.
In het Spaanse Almansa vonden we bij wijnmaker Juan Pablo Bonete de perfecte én betaalbare wijn die aan deze eisen voldoet. De Camino de Caza - wat letterlijk jaagpad betekent - is gemaakt van 70% garnacha tintorera- en 30% monastrell druiven van zestig tot zeventig jaar oude wijnstokken. De wijngaarden liggen op maar liefst 850 tot 900 meter hoogte.
Met een gemiddelde productie van maar één fles per wijnstok is het rendement bijzonder laag. Dit zorgt voor veel smaakconcentratie in de druiven. De garnacha rijpt veertien maanden in vaten van 300 liter van Amerikaans eiken en de monastrell in Frans Allier-eiken.
Daarna volgt de assemblage, botteling en verdere rijping in de fles. Het resultaat is een prachtige, volle en gestructureerde rode wijn met rijpe, zacht smakende tannines en een verleidelijke invloed van de fustrijping.
In het Spaanse Almansa vonden we bij wijnmaker Juan Pablo Bonete de perfecte én betaalbare wijn die aan deze eisen voldoet. De Camino de Caza - wat letterlijk jaagpad betekent - is gemaakt van 70% garnacha tintorera- en 30% monastrell druiven van zestig tot zeventig jaar oude wijnstokken. De wijngaarden liggen op maar liefst 850 tot 900 meter hoogte.
Met een gemiddelde productie van maar één fles per wijnstok is het rendement bijzonder laag. Dit zorgt voor veel smaakconcentratie in de druiven. De garnacha rijpt veertien maanden in vaten van 300 liter van Amerikaans eiken en de monastrell in Frans Allier-eiken.
Daarna volgt de assemblage, botteling en verdere rijping in de fles. Het resultaat is een prachtige, volle en gestructureerde rode wijn met rijpe, zacht smakende tannines en een verleidelijke invloed van de fustrijping.
Tip: decanteer de wijn een uur voor het schenken, zodat de geur zich optimaal kan ontwikkelen.
Specificaties
Druif: | Garnacha Tintorera 70%, Monastrell 30% |
Land: | Spanje |
Wijnstreek: | Almansa |
Flesafsluiting: | Kurk |
Alcohol: | 14.5% |
Smaak: | soepel & verfijnd |
Houtrijping: | 14 maanden rijping in eikenhouten vaten |
Wat vinden wij?: | Gerrit: Een heerlijke krachtpatser. Vol en romige wijn waar je van kan genieten bij de bbq of een mooi stuk vlees. |
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review