Costers del Priorat Priorat Petit Pissarres 2019
- Koop 12 voor €13,34 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
Krachtig, rond met donker fruit en frisse kruidigheid
|
|
Laag rendement per wijnstok geeft veel terroirexpressie | |
Zeer goede oogst 2019 met uitstekende schilrijpheid van de druif | |
Hierdoor ook jong gedronken al heerlijk |
Garnacha x Carignan
Helderrood van kleur en pittig van geur, met fris rood fruit, geurige kruiden en een lichte eikenhoutnuance.
de Bodega Priorat om in huis te hebben.
De typische prioratstijl van de vorige eeuw, met vaak loodzware, confiture-achtige smaken, is op zijn retour. Een vernieuwende groep wijnmakers kiest nu voor wijnen met meer frisheid, elegantie en terroirexpressie. Zo ook Josep Mas van de bodega Costers del Priorat. De druivenblend voor zijn Petit Pissares is 60% garnacha tinta (grenache) en 40% carignan (samso in het Catalaans).
De oogst geschiedt handmatig op drie verschillende terraswijngaarden, elk met een eigen karakteristieke bodem- en zon-expositie. De arme en droge grond bevat veel leisteen. Dit leidt tot een laag rendement van 1,5 kilo per wijnstok, met als gevolg kleine, smaakrijke druiven.
Uiteraard let Josep Mas scherp op het juiste oogstmoment per perceel. Dat gaat bij kleine bedrijven nu eenmaal een stuk makkelijker dan bij grote en minder flexibele producenten, maar is wel cruciaal voor de stijl en kwaliteit van de wijn. Zo voorkomt Mas overrijpheid en een log smakende wijn met een pruimenjam-aroma.
De wijn gist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks en rijpt zes maanden in grote houten foeders en kleine barriques waardoor het verleidelijke, rijpe fruit goed behouden blijft. Met zijn team tekent Josep Mas zo voor een nieuwe generatie priorat, die naast een rijpe, zachte smaak ook een heerlijke, kruidige frisheid heeft.
Meest aansprekende wijngebied
Priorat behoort met haar uitmuntende weersomstandigheden – veel zon en weinig neerslag – ongetwijfeld tot de meest aansprekende wijngebieden van Spanje. De druivenstokken zijn hier in terrasbouw op steile hellingen aangeplant. Hierdoor moet bijna al het werk met de hand worden gedaan.
De oogst geschiedt handmatig op drie verschillende terraswijngaarden, elk met een eigen karakteristieke bodem- en zon-expositie. De arme en droge grond bevat veel leisteen. Dit leidt tot een laag rendement van 1,5 kilo per wijnstok, met als gevolg kleine, smaakrijke druiven.
Uiteraard let Josep Mas scherp op het juiste oogstmoment per perceel. Dat gaat bij kleine bedrijven nu eenmaal een stuk makkelijker dan bij grote en minder flexibele producenten, maar is wel cruciaal voor de stijl en kwaliteit van de wijn. Zo voorkomt Mas overrijpheid en een log smakende wijn met een pruimenjam-aroma.
De wijn gist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks en rijpt zes maanden in grote houten foeders en kleine barriques waardoor het verleidelijke, rijpe fruit goed behouden blijft. Met zijn team tekent Josep Mas zo voor een nieuwe generatie priorat, die naast een rijpe, zachte smaak ook een heerlijke, kruidige frisheid heeft.
Meest aansprekende wijngebied
Priorat behoort met haar uitmuntende weersomstandigheden – veel zon en weinig neerslag – ongetwijfeld tot de meest aansprekende wijngebieden van Spanje. De druivenstokken zijn hier in terrasbouw op steile hellingen aangeplant. Hierdoor moet bijna al het werk met de hand worden gedaan.
Specificaties
Druif: | Garnacha 60%, Carignan 40% |
Land: | Spanje |
Wijnstreek: | Priorat |
Flesafsluiting: | Kurk |
Alcohol: | 13.5% |
Smaak: | soepel & verfijnd |
Houtrijping: | 6 maanden in grote foeders en kleine barriques |
Wat vinden wij?: | Gerrit: Fruitig en verfijnd. Complex en fijn, de wijn om van te genieten in de warme avonden. |
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review