Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Thanks 2023
Wijnhuis:
Di lenardo
- Koop 12 voor €19,87 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
- Klantenservice from 09:00 to 17:00
Informatie
De witte prestigewijn van di Lenardo | |
Een bijzondere blend uit Friuli | |
Rijke, romige houtgerijpte stijl | |
Van chardonnay, sauvignon, friulano, malvasia en verduzzo |
Proefnotitie Lenardo Thanks
Intens geurende droge witte wijn met eikenhout, kokos, mango en rijpe fruittonen in de geur.
Pittige smaakinzet met een sappige en frisse smaakstructuur en een aanhoudende aromatische afdronk.
Omschrijving
Friuli, de meest noordoostelijke wijnstreek van Italië, ontleent z’n reputatie met name aan z’n witte wijnen. De streek mag zich beroemen op een flink aantal inheemse druivenrassen, zoals friulano, ribolla, malvasia en verduzzo. Door de ligging en historie van de streek groeien er bovendien veel druiven die uit Frankrijk en Oostenrijk komen, zoals chardonnay, sauvignon, riesling en müller-thurgau.
Massimo di Lenardo (Max voor intimi) maakte met zijn prestigewijn Thanks een prachtige afspiegeling van deze rijkdom aan druivenrassen. Het is een blend van maar liefst vijf verschillende soorten: chardonnay, sauvignon, friulano, malvasia en verduzzo. Om te zorgen dat alleen de beste kwaliteit druiven wordt gebruikt, wordt er met de hand geoogst. Na het persen vergist en rijpt een deel van het sap in nieuwe vaten van Amerikaans eiken, een deel in stalen tanks. Dit om een optimale balans te creëren tussen rijkdom, toast, fraîcheur en fruitigheid.
De familie di Lenardo is al sinds begin 1800 betrokken in de wijnbouw in Friuli, en Massimo staat daarmee in een lange traditie. Het is dankzij zijn eigen inspanningen, maar ook dankzij die van zijn voorouders, dat hij er nu zulke mooie wijnen kan maken. Thanks is dan ook niet alleen een afspiegeling van de potentie van de streek Friuli en Massimo’s eigen kunnen, maar ook een hommage aan zijn voorouders.
Thanks is dus een bijzondere, exclusieve witte wijn. Een wijn om te openen bij een bijzondere gelegenheid, of bij een copieuze maaltijd. Een wijn die nu al gedronken kan worden (bij voorkeur gekaraffeerd in dat geval), maar die ook gemakkelijk nog een aantal jaar kan rijpen op fles.
Massimo di Lenardo (Max voor intimi) maakte met zijn prestigewijn Thanks een prachtige afspiegeling van deze rijkdom aan druivenrassen. Het is een blend van maar liefst vijf verschillende soorten: chardonnay, sauvignon, friulano, malvasia en verduzzo. Om te zorgen dat alleen de beste kwaliteit druiven wordt gebruikt, wordt er met de hand geoogst. Na het persen vergist en rijpt een deel van het sap in nieuwe vaten van Amerikaans eiken, een deel in stalen tanks. Dit om een optimale balans te creëren tussen rijkdom, toast, fraîcheur en fruitigheid.
De familie di Lenardo is al sinds begin 1800 betrokken in de wijnbouw in Friuli, en Massimo staat daarmee in een lange traditie. Het is dankzij zijn eigen inspanningen, maar ook dankzij die van zijn voorouders, dat hij er nu zulke mooie wijnen kan maken. Thanks is dan ook niet alleen een afspiegeling van de potentie van de streek Friuli en Massimo’s eigen kunnen, maar ook een hommage aan zijn voorouders.
Thanks is dus een bijzondere, exclusieve witte wijn. Een wijn om te openen bij een bijzondere gelegenheid, of bij een copieuze maaltijd. Een wijn die nu al gedronken kan worden (bij voorkeur gekaraffeerd in dat geval), maar die ook gemakkelijk nog een aantal jaar kan rijpen op fles.
Specificaties
Druif: | Chardonnay, Sauvignon Blanc, Friulano, Malvasia, Verduzzo |
Land: | Italië |
Wijnstreek: | Friuli |
Flesafsluiting: | Kurk |
Alcohol: | 13 % |
Smaak: | Vol & rijk |
Houtrijping: | Amerikaans eiken en roestvrijstalen thanks |
Wat vinden wij?: | Jacq: Indrukwekkende droge witte, heerlijk om zo te drinken maar ook bij de maaltijd. Een echt kadootje om te drinken |
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review