Chardonnay
117
85 - 96
Van 117
| Producten
- Vorige pagina
- 1
- 6
- 7
- 8
- 9 ...
- 10
- Volgende pagina
- In NL Gratis verzending bij €50,-
- Belgie gratis verzending bij € 75
- Deutschland versandkostenfrei ab € 75
85 - 96
Van 117
| Producten
- Vorige pagina
- 1
- 6
- 7
- 8
- 9 ...
- 10
- Volgende pagina
Chardonnay druivenras
Van Chardonnay druiven kunnen uitstekende wijnen worden gemaakt. De druif is goed bestand tegen slecht weer en is behoorlijk resistent. De druif is vol van smaak en zacht. Dit maakt de Chardonnay tot een zeer geliefde vrucht bij zowel liefhebbers van goede wijnen als wijnboeren.
Oorsprong in de Bourgogne
De chardonnay is onlosmakelijk verbonden met de Bourgogne streek in Frankrijk. Hier gedijen de druivenstokken het beste. In deze streek worden de grootste en bekendste witten wijnen geproduceerd.
De beste chardonnay is volgens de meeste kenners toch wel Puligny, Chassagne & Batard Montrachet. Echter, de meest bekende is de Chablis. Deze witte wijn komt uit het dorpje Chablis in het noordwesten van de Bourgogne. Het bijzondere aan deze witte wijn t.o.v. andere chardonnay wijnen is het mineralige karakter, wat wordt veroorzaakt door de kimmeridge bodem waar de wijnstokken op zijn gepland.
Champagne
Als u op de Champagne flessen ‘blanc de blancs’ ziet staan weet u dat deze champagne bestaat uit 100% chardonnay druif.
Het druivenras chardonnay heeft één groot voordeel ten opzichte van andere druivenrassen: het heeft een zeer goed aanpassingsvermogen als het gaat om de bodem en het klimaat (terroir). Hierdoor is de chardonnay in verschillende klimaten en werelddelen terug te vinden. De ‘Nieuwe Wereld’ heeft tegenwoordig ook een groot aanbod chardonnay wijnen waar Californië, Zuid-Amerika en Australië qua productie eruit springen.
Hout of staal
Een Chardonnay gedijt goed op hout. Niet alle druivensoorten kunnen dit rijpingsproces goed aan. Het hout voegt mooie aroma's toe en doet veel aan de structuur van de wijn. De Chardonnay is, in tegenstelling tot veel andere wijnen, goed bestand tegen deze extra's. De wijn wordt vol en complex van smaak.