Elvia Utiel-Requena Crianza Bobal-Tempranillo
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
- Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie
Van biologisch geteelde bobal en tempranillo | |
Uit opkomende regio Utiel-Requena | |
Lekker voor de borrel en bij pasta- of vleesgerechten |
Spaanse Huiswijn
Utiel-Requena is hot en happening. Niet zo gek, want deze kleine, opkomende wijnregio in de Spaanse provincie Valencia levert opvallend sappige, fruitige en eigentijdse wijnen. Naast de relatief koele, hooggelegen wijngaarden heeft de streek ook nog eens een sterke lokale troef, genaamd bobal.
Deze blauwe druif is diepgekleurd en beschikt van nature over een kenmerkende frisheid. Dat maakt ‘m perfect voor het zuidelijk Spaanse klimaat. Het is er namelijk warm genoeg om de druif goed rijp te laten worden, terwijl de frisse zuren ervoor zorgen dat de wijn niet log of jammy wordt.
Deze soepele, verleidelijke Elvia Crianza bestaat uit overwegend bobal, aangevuld met tempranillo. Wijnmaker Luis Miguel Calleja vergist beide druivenrassen apart, blendt de wijnen vervolgens en laat de resulterende assemblage nog negen tot twaalf maanden rijpen in vaten van Amerikaans eiken.
Het levert een smeuïge, soepele Spaanse rode wijn op, met tonen van zwart en rood fruit en een tikje toast en kruidigheid van de houtrijping. Hij is toegankelijk genoeg om gewoon zo te drinken, maar ook erg lekker bij pastagerechten, geroosterde kip of halfharde kazen. Hij smaakt bovendien een stuk luxer dan de prijs doet vermoeden! Een ideale huiswijn dus, en nog biologisch ook.
Deze blauwe druif is diepgekleurd en beschikt van nature over een kenmerkende frisheid. Dat maakt ‘m perfect voor het zuidelijk Spaanse klimaat. Het is er namelijk warm genoeg om de druif goed rijp te laten worden, terwijl de frisse zuren ervoor zorgen dat de wijn niet log of jammy wordt.
Deze soepele, verleidelijke Elvia Crianza bestaat uit overwegend bobal, aangevuld met tempranillo. Wijnmaker Luis Miguel Calleja vergist beide druivenrassen apart, blendt de wijnen vervolgens en laat de resulterende assemblage nog negen tot twaalf maanden rijpen in vaten van Amerikaans eiken.
Het levert een smeuïge, soepele Spaanse rode wijn op, met tonen van zwart en rood fruit en een tikje toast en kruidigheid van de houtrijping. Hij is toegankelijk genoeg om gewoon zo te drinken, maar ook erg lekker bij pastagerechten, geroosterde kip of halfharde kazen. Hij smaakt bovendien een stuk luxer dan de prijs doet vermoeden! Een ideale huiswijn dus, en nog biologisch ook.
Drinken bij
Uitstekend bij kruidige gerechten, van de grill of uit de oven.
Proefnotitie
Dieprood van kleur, kruidig en fruitig van geur met tonen van eikenhout. De smaakstructuur is vol, rond en met een aromatische afdronk en milde tannine.
Houdbaarheid
Nu op dronk, houdbaar tot 5 à 6 jaar na oogst.
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review