Ingrediënten
- 6 haringen
- ½ gesnipperd sjalotje
- 2 'Granny Smith' appels
- 1 theelepel wasabi (Japanse mierikswortelpuree)
- 3 deciliter vismayonaise
- 12 Taggiasca olijven zonder pit
- 2 deciliter vinaigrette van basilicum
- 16 takjes kervel
- zout en vers gemalen witte peper
Bereidingswijze
24 uur van te voren
Snijd de staartstukken uit de haring. Rol de haringen, per drie stuks, in driedubbeldik plasticfolie en vries ze in.
À la minute
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 2 millimeter. Meng de appel met het gesnipperde sjalotje en de basilicumvinaigrette. Meng de vismayonaise met de wasabi (zorg dat de wasabi helemaal opgelost is). Zeef de saus. Snijd de olijven in vieren.
Snijd de ingevroren haring op de snijmachine in ronde plakken van 3 millimeter. Leg ze in een rondje op de koude borden. Verdeel hier de appel en de olijven over, giet de saus erom, garneer met takjes kervel en serveer het gerecht pas als de haring geheel ontdooid is.
Wijn-spijs: Di Lenardo Vineyards Friuli Toh! Friulano
Fraaie, droge witte wijn van de friulano druif met een fruitig aroma en een frisse, licht tintelende smaak en een ronde, aromatische afdronk.