Ingrediënten:
- 600 g runderbavette, in blokjes van 2x2 cm
- 8 stevige, houtige takjes rozemarijn
- 500 ml rijstazijn
- 5 peperkorrels
- ½ romanesco (groene torentjesbloemkool), in roosjes
- 1 kleine winterwortel, geschild en in plakjes
- 1 koolrabi, geschild en in frietvorm gesneden
- 4 eetl olijfolie
- 4 stronkjes roodlof, doormidden gesneden
Bereidingswijze
- Verwijder de onderste naalden van de takjes rozemarijn. Snij met een scherp mes een spitse punt aan de onderkant. Rijg aan elke rozemarijnspies een paar blokjes vlees.
- Doe de rijstazijn, 500 ml water en de peperkorrels in een ruime pan. Breng met een snufje zout aan de kook en voeg romanesco, wortel en koolrabi toe. Laat 3 minuten koken en laat vervolgens in het eigen vocht afkoelen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster hierin kort de roodlof aan beide kanten. Leg op een schaal en hou ze warm.
- Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak de spiesjes op hoog vuur in 4 à 5 minuten aan alle kanten bruin en tot de gewenste garing is bereikt.
- Serveer de spiesjes met de geroosterde roodlof en de zoetzure groenten.