Quinta da Romaneira Colheita Tawny Port 2009
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
- Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie
Van uitsluitend eigen druiven | |
In totaal 13 jaar gerijpt in houten vaten | |
Rijk en complex, met tonen van gedroogd fruit, noten en specerijen
|
Lange omschrijving
Waar Vintage Port de ultieme expressie van Ruby Port is, is Colheita de crème de la crème van de Tawny Port. Een Colheita wordt gemaakt van druiven uit één oogstjaar en moet tenminste zeven jaar gerijpt hebben in houten vaten.
Bij Quinta da Romaneira doen ze daar nog een schepje bovenop. In de eerste plaats komen de druiven niet alleen uit één oogstjaar, maar worden de touriga nacional, touriga franca en tinto cão ook nog eens uitsluitend geoogst in de eigen wijngaarden, die allemaal de hoogst mogelijke classificatie hebben (klasse A). Een bijzonderheid in de Douro, waar veel huizen ook druiven inkopen.
Daarbij rijpt de Colheita van Romaneira na de persing met de voet en de vergisting eerst drie jaar in grote houten vaten (tonéis). Vervolgens rijpt de Port nog eens tien jaar in kleinere houten vaten van 640 liter. Dit geeft de wijn een prachtig complex karakter, met ontwikkelingstonen van gedroogd fruit, noten en specerijen.
Drink de Colheita bijvoorbeeld in combinatie met gerijpte harde kazen als cheddar of manchego, of bij een noten- of chocolade dessert. Of als dessert op zich, want een glas van deze elegante, verleidelijke en gelaagde pracht-Port is een ware beleving!
Bij Quinta da Romaneira doen ze daar nog een schepje bovenop. In de eerste plaats komen de druiven niet alleen uit één oogstjaar, maar worden de touriga nacional, touriga franca en tinto cão ook nog eens uitsluitend geoogst in de eigen wijngaarden, die allemaal de hoogst mogelijke classificatie hebben (klasse A). Een bijzonderheid in de Douro, waar veel huizen ook druiven inkopen.
Daarbij rijpt de Colheita van Romaneira na de persing met de voet en de vergisting eerst drie jaar in grote houten vaten (tonéis). Vervolgens rijpt de Port nog eens tien jaar in kleinere houten vaten van 640 liter. Dit geeft de wijn een prachtig complex karakter, met ontwikkelingstonen van gedroogd fruit, noten en specerijen.
Drink de Colheita bijvoorbeeld in combinatie met gerijpte harde kazen als cheddar of manchego, of bij een noten- of chocolade dessert. Of als dessert op zich, want een glas van deze elegante, verleidelijke en gelaagde pracht-Port is een ware beleving!
Drinken bij
Deze pracht-Port is een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen als cheddar of manchego, of bij een noten- of chocoladedessert.
Proefnotitie
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Minutenlange finale met nuances van rozijnen en karamel.
Houdbaarheid
Vanaf de botteling op dronk en na opening tot 6-8 weken houdbaar.
Reviews
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review