Tenuta Colpaola Verdicchio di Matelica 2022
- Koop 12 voor €12,24 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Van biologisch geteelde verdicchio uit Matelica | |
Geoogst in wijngaarden op 650 meter hoogte | |
Verleidelijk vol en rijp, maar ook opwekkend van smaak |
Omschrijving
Verdicchio dei Castelli di Jesi mag dan de grootste en bekendste appellatie zijn voor witte wijnen van de Italiaanse verdicchio-druif, locals en kenners weten dat de beste Verdicchio’s uit de veel kleinere en meer landinwaarts gelegen DOC Matelica komen.
Proef dit schitterende exemplaar van Tenuta Colpaolo maar! Dit familiewijngoed is in handen van Francesco Porcarelli en zijn vrouw Stefania Peppoloni, die samen de derde generatie vertegenwoordigen.
Ze beschikken over tien hectaren wijngaarden in het natuurreservaat van de Monte San Vicino, gelegen op 650 meter boven zeeniveau. De hoge ligging zorgt voor een verschil in dag- en nachttemperatuur van maar liefst vijftien graden. In combinatie met de bodems rijk aan kalksteenhoudende klei en de biologische werkwijze, stelt dit Stefania en Francesco in staat om expressieve, terroirgetypeerde Verdicchio te produceren.
De oogst gebeurt met de hand voor een optimale selectie van zeer rijpe en gezonde druiven. Eenmaal in de kelder volgen de vergisting en rijping in roestvrijstalen tanks. Het levert een spetterende Verdicchio op, die zich onderscheidt door een intense sappigheid en een verleidelijke rijpe, volle smaak met behoud van voldoende frisheid.
De Colpaola is hierdoor heerlijk doordrinkbaar en zowel een fantastisch aperitief als een fraaie begeleider van smaakvolle goente- of visgerechten Wie deze wijn proeft, begrijpt meteen waarom verdicchio als een van de nobele witte druivenrassen van Italië geldt.
Drinken bij
Verleidelijke, intens sappige droge witte wijn om zo van te genieten of bij smaakvolle (vis)gerechten. Heerlijk bij pasta met zalm, sardientjes van de barbecue, gevulde avocado’s met garnalen en grapefruit of jonge, harde kazen.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review