Tenuta Ghiaccio Forte Morellino di Scansano 2022
- Koop 12 voor €15,82 per stuk en bespaar 8%
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Van Brunello-wijnmaker Filippo Chia | |
Rijp kersenfruit, hartige kruidigheid en kracht | |
Zalig bij de rustieke Toscaanse keuken |
Sangiovese op zijn top
Robijnrode wijn met een verfijnde geur van zwarte kers, pruim, kruidnagel, laurier en toast. Vol en sappig in smaak met een opwekkende frisheid en milde tannines. De afdronk is soepel met een fraaie eikentoets.
Vino Rosso uit de maremmen
Ghiaccio Forte (letterlijk ijsfort) was eens een florerende én wijn producerende Etruskische stad. Vandaag de dag is het een van de betere wijnhuizen van de Maremmen. De kelder ligt op nog geen kilometer van de historische nederzetting. Het bijzondere wijngoed is in handen van Filippo Chia, tevens eigenaar en wijnmaker van het gerenommeerde Montalcino-huis Castello Romitorio.
Het domein is gelegen aan de Toscaanse kust, iets ten zuiden van Grosseto. Filippo bezit er zo’n twintig hectaren wijngaarden, waarvan twaalf in Morellino di Scansano. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor verkoeling in de behoorlijk warme streek, en dus voor mooie frisheid in de druiven, die hier perfect rijp kunnen worden. Sinds 2020 worden de wijngaarden biologisch bewerkt.
Hoewel er 15% andere druiven is toegestaan, maakt Filippo zijn Morellino (sinds 2018) van 100% sangiovese. De druiven worden met de hand geoogst en nog eens grondig geselecteerd en ontsteeld bij binnenkomst in de kelder. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Houtrijping krijgt deze pure sangiovese-expressie niet.
Het resultaat is een krachtige, rijke maar tegelijk soepele rode wijn, Toscaanse sangiovese ten voeten uit. Rijp rood kersenfruit, hartige kruidigheid, sappige frisheid en een medium body. Een heerlijke wijn bij de rustieke Toscaanse keuken, denk bijvoorbeeld aan pasta of polenta met ragout van wild zwijn. Overigens ook prima te bewaren, tot zo’n vijf jaar na de oogst.
Druif: | Sangiovese |
Land: | Italië |
Wijnstreek: | Toscane |
Flesafsluiting: | Kurk |
Alcohol: | 14.50 % |
Smaak: | soepel & verfijnd |
Houtrijping: | Geen houtrijping |
Wat vinden wij?: | Gerrit: Verleidelijke, licht kruidige rode wijn om zo te drinken, of bij rijke pastagerechten of gegrild vlees. |
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review