Wijnpakket Klarewijn Podcast #10
- Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
- Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
- Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
- Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Wat is de Klare Wijn Podcast?
Klare Wijn is de naam van het succesvolle Instagram-account van wijnliefhebber (en nieuwslezer) Antoin Peeters. Sinds kort maakt hij samen met zijn wijnvriend Ernstjan Overduin ook een podcast. Daarin hoor je meest fascinerende verhalen uit de wondere wijnwereld. Uiteraard wordt er ook wijn gedronken, passend bij het thema van de aflevering. De wijn voor de Podcast mochten wij selecteren, gaaf he?!
Aflevering 10: De ins and outs van wijnproeven
De zomer zit erop, dus we gaan weer podcasten! In deze negende aflevering hebben we het over bijzondere wijnlanden. Frankrijk, Spanje en Italië slaan we voor de verandering een keertje over. Nee, deze keer zijn de spotlights gericht op wijnlanden als Bulgarije, Noord-Macedonië, Libanon, Griekenland, China en nog vele anderen. Ook daar wordt vaak al eeuwen wijn gemaakt, zijn het dan oude of nieuwe wereldlanden? En waarom weten we er zo weinig van af? Dat heeft vaak met de grillige geschiedenis te maken, Ernst weet daar uiteraard alles van.
Wijnen uit dit soort landen hebben meestal geen goede reputatie, wij zullen aantonen dat dit onterecht is! Verder gaan we cola met rode wijn drinken, want daar zijn de Chinezen zo gek op! Wil je weten hoe dit afloopt? Luister dan nu naar de Klare Wijn Podcast, aflevering 9: Bijzondere wijnlanden.
Bizoe Semillon Crossroad € 14.80
De naam ‘Crossroad’ komt door het gebruik van twee wijngaarden, ieder met een heel eigen karakter die elkaar perfect aanvullen in de fles. De ene wijngaard zorgt voor citrus en mineraliteit, de andere wijngaard voor meer rijkdom en steenfruit. De wijngaarden liggen in Darling en Franschhoek. De wijnen rijpen in zogenaamde Apollo Fermentation Tanks. Dit zijn een ei-vormige tank die door de vorm zorgen voor een constante stroming. Rikus laat de wijnen 10 maanden in contact met de ‘lie’ voor extra complexiteit. Een intense geur van buxus, hooi en citrus. De smaak is lang, sappig en complex.
Mourgues du Gres Terre d'Argence Blanc € 14.50
François en Anne Collard maken hun wijnen in Costières de Nîmes, tussen de Rhône en de Camargue. De druiven voor hun Terre d’Argence zijn afkomstig uit wijngaarden met oude stokken, wat zorgt voor rijkdom en concentratie. De blend is bijzonder: het is een combinatie van Rhônedruiven viognier en rousanne en de aromatische Sud-Ouest-druif petit manseng. Doordat de stokken oud zijn, zijn de opbrengsten laag en de druiven dus zeer geconcentreerd van smaak. Na de vergisting, waarbij geen sulfiet wordt gebruikt, rijpt de wijn nog een jaar, een derde deel in houten vaten. Het geeft een weelderige, rijke witte wijn, met rijp fruit, rondeur en mineraliteit. Drink ‘m bij voorkeur bij de maaltijd, van gevogelte en wit vlees tot curries en pittige kazen.
Loredan Gasparini Cabernet Sauvignon Montello € 12.80
Cabernet Sauvignon van Loredan Gasparini - Venegazzù is een rode wijn die deels gerijpt is in grote eikenhouten vaten. Een karakterstieke Cabernet Sauvignon met geuren van balsamico bramen, kersenjam en kruiden. Fris, mineraal en een mooie volle afdronk. Het oude wijnbouwgebied Montello (ten noorden van Venetië) is vrij onbekend, maar het wijngebied kent een perfect microklimaat voor de klassieke, rode Franse wijnbouwgebieden. De Cabernet Sauvignon is 50% gerijpt in grote eikenhouten vaten en 50% gerijpt in stille vaten.
Jurgen von der Mark Merdinger Spatburgunder € 15.35
Duitsland mag dan vooral bekend staan om z’n witte wijnen, de regio Baden heeft een reputatie voor prachtige rode wijnen van spätburgunder (pinot noir). Iemand die een absolute specialist is op het gebied van deze druif, is oenoloog en Master of Wine Jürgen von der Mark. Deze Spätburgunder is een van zijn villagewijnen, en gemaakt in sappige, fruitige stijl. De druiven zijn afkomstig uit diverse wijngaarden in Merdingen. Na de fermentatie rijpt de wijn twaalf maanden in gebruikte Bourgondische barriques. De wijn wordt ongefilterd en ongeklaard gebotteld. Het resultaat is een ongecompliceerd lekkere, lichtvoetige Pinot, waar je wel van wilt blijven drinken. Licht gekoeld is ‘ie het lekkerst, gewoon zo, met een plank charcuterie, maar ook aan tafel.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review