• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Wijnpakket Klarewijn Podcast #44 Vulkaan- en eilandwijnen
Wijnpakket Klarewijn Podcast #44 Vulkaan- en eilandwijnen 149,- €165,60

Wijnpakket Klarewijn Podcast #44 Vulkaan- en eilandwijnen

Sale
€165,60 €149,- €149,00
Op voorraad
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie

 

Tenuta delle Tere Nere Etna Bianco - € 22.60

De bourgogne van de Mediterranée, zo typert eigenaar Marco de Grazia zijn verfijnde, mineralige Siciliaanse wijnen, afkomstig van hellingwijngaarden op de noordelijke flank van de vulkaan de Etna. De hoogte zorgt voor verkoeling en verfijning in de wijnen.

De biologische aanplant en de ambitie om topkwaliteit te maken dwingen Marco tot lage rendementen zodat de inheemse druiven een prachtige expressie hebben. De eerst aangekochte wijngaarden van Terre Nere bevatten zo'n 5% verschillende witte druiven.

De wijnmakers waren gewend om de mengelmoes bij de rode wijn te doen. Marco hield ze apart en maakte er een witte wijn van, met veel succes. De wijn gist tweemaal, eerst de alcoholische en dan een melkzuurgisting. Het resultaat is een krachtige droge witte wijn met een zachte smaak.

Clos Venturi Corse Blanc - € 30.95

De Clos Venturi Blanc is van uitsluitend vermentinudruiven gemaakt en heeft een hoog kwaliteitsniveau. De gewildheid van de wijn uit zich in een zeer beperkte beschikbaarheid en het drinken ervan voelt als een exclusieve belevenis.

Hoewel sommigen denken dat Zuid-Europese witte wijnproductie niet verfijnd kan zijn, bewijzen de vele eilandwijnen in de Middellandse Zee, zoals die van de Etna en van Santorini, het tegendeel. Dat geldt ook voor de Corsicaanse Clos Venturi, die zuidelijke rijpheid combineert met continentale frisheid.

Wijnmaker Manu Venturi oogst de vermentinodruiven met de hand in zijn unieke, op 400 meter hoogte gelegen wijngaard Clos Venturi. De Clos wordt omringd door 2000 meter hoge bergtoppen, wat voor een perfect microklimaat zorgt. Manu heeft de wijngaard altijd op natuurlijke wijze bewerkt en is momenteel in conversie naar de biodynamische Demeter-certificatie.

Hij vergist de druiven met behulp van de natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks en laat de wijn vervolgens rijpen op de neergeslagen gisten. Hij klaart de wijn niet en filtert ‘m slechts licht voor de botteling, Het geeft een prachtige, verleidelijke witte wijn met puur fruit, frisse zuren, een amandeltje en veel smaaklengte. Een chic aperitief én een geweldige tafelwijn.

Gaia Santorini Wild Ferment Assyrtiko - € 33.45

Gaia Wines is het bijzondere wijndomein van twee vooruitstrevende Grieken - Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos - met productie in Nemea en Santorini. De hoogwaardige technische inbreng komt voor een deel van Yiannis, die afstudeerde aan de wijnuniversiteit van Bordeaux. Met landbouwkundig ingenieur Leon behoort hij tot de beste wijnproducenten in Griekenland.

De strakdroge witte Assyrtiko van het eiland Santorini is een echte bijzonderheid. De zeer oude stokken met assyrtikodruiven staan op vulkanische grond grenzend aan zee en worden door de kronkelig gegroeide stam beschermd tegen de harde zeewind.

Gaia gebruikt uitsluitend wilde gistcellen voor de fermentatie – vandaar de naam. Een pracht van een wijn, die blind geproefd veel overeenkomsten heeft met topkwaliteit Chardonnay uit een koel klimaat! Het Engelse Decanter magazine was erg onder de indruk en gaf een eerdere oogst maar liefst 97 punten.

 

Valle de la Orotava Suertes del Marques - € 23.95

El Lance is een blend van verschillende wijngaarden in de regio; Fefe, Bocanegra, Florida en Trujillo. Deze wijngaarden variëren van 300 tot 600 meter hoogte. De oogst is handmatig, in kratten van 16 Kg. gedurende de derde week van september tot de eerste week van oktober. De alcoholische fermentatie in open tanks van roestvrij staal en kunststof, met wilde gisten. Malolactische fermentatie voor 100% in Frans eiken. De wijn rijpt nog 14 maanden verder in Frans eiken.

Dit resulteert in een intrigerende neus met tonen van rijp fruit, wilde kruiden, specerijen en iets aards. In de mond veel sap en een mooie balans tussen fruit en hout met een frisse afdronk. 

Tenuta delle Tere Nere Etna Rosso - € 23.20

De Bourgogne van de Middellandse Zee. Zo typeert eigenaar Marco de Grazia zijn verfijnde, mineralige Siciliaanse wijnen. Ze zijn afkomstig van hellingwijngaarden nabij het dorpje Randazzo, op de noordelijke flank van de vulkaan Etna.

Druiven telen is hier extreem lastig door de steile, soms bijna ontoegankelijke hellingen en de aanwezigheid van vulkaanas en stollingsgesteente in de bodem. Marco de Grazia bewijst dat er toch grote wijnen gemaakt kunnen worden. De hoge ligging van de wijngaarden – tussen 600 en 1000 meter – zorgt voor verkoeling voor de druiven en dus voor verfijning in de wijnen.

De biologische aanplant en de ambitie om topkwaliteit te maken dwingen Marco bovendien tot lage rendementen. Dat maakt dat zijn inheemse druiven prachtige, expressieve wijnen opleveren. De nerello mascalese (95%) en nerello cappuccio (5%) van de vulkanische wijngaarden worden pas in oktober geoogst.

De wijn vergist bij relatief lage temperatuur (25 à 28°C) en rijpt daarna zo’n elf maanden in grote eikenhouten vaten van meer dan duizend liter. Dit voegt een subtiele houttoets toe aan het fraaie en bijzondere fruitaroma van de nerellodruif. Een fantastische, elegante rode wijn met een bijzondere herkomst! Drinkt u ‘m jong is ons advies de wijn van tevoren te decanteren.

Clos Venturi Core Rouge - € 30.95

De rode Clos Venturi is de ultieme Corsicaanse expressie van hoge kwaliteitswijn. Gemaakt van de inheemse niellucciu-, sciaccarellu- en carcaghjolu-druiven van een uitzonderlijk fraaie wijngaard met 30 jaar oude stokken, is deze prachtige wijn onvergelijkbaar en uniek.

Wat Manu Venturi’s fantastische topwijngaard zo bijzonder maakt? Hij is geïsoleerd gelegen op ruim 400 meter hoogte, midden in een vallei met ongerepte natuur en niet omgeven door andere gewassen. Manu heeft ‘m altijd natuurlijk bewerkt, zonder enige verrijking of bestrijding. Mede daardoor heeft de wijngaard een bijzonder rijke biodiversiteit.

De omringende 2000 meter hoge toppen van de Corsicaanse bergen zorgen voor een groot verschil in dag- en nachttemperatuur. Een droomwijngaard voor de gepassioneerde Manu, die de maximale kwaliteit eruit haalt en wijnen maakt die tot de beste van Corsica behoren.

De Clos Venturi Rouge krijgt een natuurlijke stabilisatie, die deels plaatsvindt tijdens de tot achttien maanden durende rijping in eikenhouten vaten. Het resultaat is een buitengewoon elegante, complexe Corsicaan, met een finesse die alleen in de mooiste koelklimaatwijnen voorkomt. Hij is ook bijzonder gastronomisch en past bij de meest verfijnde gerechten.

 

 

Klik hier voor alle Podcasts van Klare Wijn

 

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »